IPL Laserontharing

Weg met die haren

Definitieve of permanente ontharing met de flitslamp (IPL) zorgt ervoor dat harsen, scheren, epileren ... verleden tijd worden.

Pijnloos, veilig en snel je haren definitief laten verwijderen. Met onze IPL behandeling van MedCos op nagenoeg iedere locatie op het lichaam heeft u een haarreductie van 80-90%.

Bovendien is het dé oplossing voor mannen en vrouwen met overbeharing of ongewenste haargroei.

Ontharen was vroeger iets dat vooral door vrouwen werd uitgevoerd, tegenwoordig is ontharen ook bij mannen in toenemende mate populair.

 medcos

Hoe werkt het?

Via de flitslamp-laser worden lichtimpulsen naar de haarfollikels geleid. Hierdoor worden bij elke flits honderden haarzakjes vernietigd. De lichtimpulsen worden afgestemd op het pigment van de huid en de kleur van het haar. In het haar zit een bepaalde pigmentstof, melanine, deze absorbeert het licht dat wordt omgezet in warmte. Door de warmte wordt het haarzakje vernietigd en is het voorgoed verdwenen. 

Eenvoudig gezegd: de energie van de flits wordt aangetrokken door de donkere kleur van het haar. Het haartje zelf dient dus als het ware als antenne om de energie naar het haarzakje te geleiden, waardoor het haarzakje vernietigd wordt. Het is niet mogelijk dat het haarzakje op één of andere manier zal terugkomen aangezien er onherstelbare schade is aan toegebracht. Elke flits duurt minimaal één milliseconde en heeft een warmte van 70 °C. Dit is noodzakelijk om tot goede resultaten te komen.

 

Wie wel en wie niet?

IPL heeft enkel goede resultaten bij personen met een lichte huidskleur en een donkere haargroei. Het contrast tussen het pigment in de huid en het pigment van het haar is dan veel groter. De techniek is niet geschikt voor donsharen, witte, rode of grijze haren. Personen met een donkere of zwarte huid mogen echter de behandeling niet ondergaan.

Voorzorgen en nazorgen

Voor de behandeling: 
Voor de behandeling mag je niet meer intensief zonnebaden of de zonnebank gebruiken. Het is eveneens niet toegestaan om ontharingscrèmes of haargroeiremmers te gebruiken. Op de dag van de behandeling dien je te zorgen dat de haren ongeveer twee millimeter lang zijn. De zone die behandeld moet worden dient immers afgebakend te worden. 

Na de behandeling: 
Meteen na de behandeling is de huid bijzonder gevoelig voor UV-licht. Er zal een beschermende crème aangeraden worden na de behandeling. Het is niet toegestaan om tussen de verschillende behandelingen intensief te zonnebaden of de zonnebank te gebruiken. Ook mag je tussendoor geen ontharingscrèmes gebruiken.

Na het volgen van de IPL behandelingen gaat u een ongekende vrijheid tegemoet. Nooit meer dat vervelende en tijdrovende scheren, epileren en harsen. Maar u bent ook verlost van die rode puntjes en irritaties die vaak voorkomen. Altijd glad en altijd klaar voor een bezoek aan zwembad of feest!


Maar er kan meer met IPL dan alleen definitief ontharen!

IPL in de strijd tegen Acne, Rimpels en Couperose

Acne
Indien u acne heeft die door een huidbacterie wordt veroorzaakt, is deze met IPL goed te behandelen. Deze bacterie leeft namelijk uitsluitend in een zuurstofarme omgeving. Met ons IPL-systeem voegen we zuurstof aan de huid toe, waardoor de bacterie niet kan overleven. Na ongeveer zeven à tien behandelingen en in combinatie met de juiste huidverzorging, zal de acne drastisch verminderen. 

Rimpelvervaging
Om rimpelverzachting te bereiken, worden korte gepulseerde ipl-flitsen aan de huid afgestaan. Hierdoor worden de collageen- en elastinevezels geactiveerd. Door de nieuwe collageen aanmaak wordt de rimpel langzamerhand van binnenuit opgevuld. Na zo'n acht à tien ipl-behandelingen is een goed resultaat zichtbaar.

Couperose

Ook de vaak ontsierende couperose kunnen wij succesvol met IPL aanpakken. Door middel van snelle gepulseerde ipl-flitsen worden de bloedvaatjes aangepakt en minder zichtbaar. Na ongeveer tien behandelingen is een mooi resultaat behaald. Aangezien couperose een genetisch bepaalde bloedvatafwijking is, zal het wel nodig zijn de behandeling af- en toe te herhalen. Met zo'n 'onderhoudsbehandeling' die kan variëren tussen eens per half jaar of eens per 3 jaar, zult u dan het resultaat kunnen vasthouden. Omdat couperose zeer persoonlijk is kunnen we hier slechts algemene informatie geven. Neemt u even contact op als u persoonlijke informatie wenst.

 

Duba Multicare werkt met IPL apparatuur van MedCos©

 

Copyright © 2020 Duba Multicare. All Rights Reserved. | Design by Footsy Webdesign ©